У НТУ "ХПІ" завершує роботу міжнародна конференція «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я»

У Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» завершує свою роботу ювілейна XХV Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я» (MicroCAD–2017).


З 17 травня до 19 травня науковці з 50 країн світу виступили зі своїми доповідями та обговорили подальші шляхи співпраці, - передає прес-служба вишу.

«Конференція MicroCAD перетворилася на один з провідних науково-практичних форумів на Європейському науковому просторі, — зазначив ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол. — Мені особливо приємно, що ми відкриваємо цю конференцію разом з ректором Мішкольцького університету Торма Андрасом, бо саме у співпраці з цим угорським вишем і було започатковано цей науковий форум. Тоді, у 1993 році, у залі харківського Політеху його відкрили ректори наших двох університетів».

За 25 років до організаторів конференції долучилися університети Магдебурга (Німеччина), Петрошані (Румунія), Познані (Польща) та Софії (Болгарія). Цього року в роботі MicroCAD взяли участь близько 2000 науковців з України та 46 учасників із країн близького і далекого зарубіжжя, у тому числі Угорщини, Греції, Великобританії, Грузії, Швейцарії та інших країн світу.

«Я співпрацюю з Харківським політехнічним інститутом майже 20 років. На конференцію приїхав не тільки, щоб виступити з доповіддю, але і познайомиться з новими вченими, їхніми розробками, зустрітися зі старими товаришами. Ми плануємо підготувати спільні наукові публікації з вченими ХПІ»,— розповідає учасник MicroCAD професор Технолого-гуманітарного університету ім. Казимира Пуласького Мирослав Руцький (Польща).

MicroCAD−2017 охоплює близько 30 наукових напрямів. У програму  заходу включено 1373 доповіді 1972 авторів з 47 міст світу. Тематика наукового форуму досить широка: від менеджменту, інвестиційних та інноваційних процесів, міжнародної технічної освіти до фундаментальних  проблем транспортного машинобудування та енергозбереження. З презентаціями доповідей вчених, які виступили на пленарному засіданні MicroCAD−2017, можна ознайомитися нижче.

Зокрема, доповідь професора Пірейського університету Міхаеля Коніордоса (Греція) була присвячена новим методам і підходам у системі навчання студентів, які зараз особливо актуальні у період глобалізації та крос-культурної комунікації.

«Ця конференція дозволяє продемонструвати останні наукові досягнення як учених ХПІ, так і зарубіжних вчених, які беруть у ній участь,— так говорить  про свої очікування, пов’язані з  MicroCAD–2017, ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол. — Крім того, практично всі іноземні делегації, які зараз прибули в ХПІ, обговорюють з нашими вченими конкретні пропозиції щодо спільних наукових проектів. Я впевнений, що найближчим часом ці проекти отримають фінансування. Це дозволить нашим дослідникам спільно розвивати ці напрямки науки та освіти».

Нагадаємо, XХV Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я» (MicroCAD–2017) проходить  в НТУ «ХПІ» з 17 до 19 травня.


Поділіться з друзями:   

Останні новини