Розпочато практичне застосування Методики оцінювання ефективності діяльності наукових установ НАН України

Застосування Методики оцінювання ефективності діяльності наукових установ НАН України, створеної для незалежного й об’єктивного оцінювання наукових установ, є важливою складовою реформування діяльності Національної академії наук України.


Цю методику розроблено відповідно до Концепції розвитку НАН України на 2014-2023 роки та з використанням європейського досвіду, зокрема Наукової асоціації імені Лейбніца.  Минулого року методика пройшла апробацію та за її результатами була остаточно затверджена Президією НАН України, - інформує прес-служба НАН України.

Починаючи з поточного року проведення оцінювання за новою методикою є обов’язковим при планових перевірках наукової та науково-організаційної діяльності установ за п’ятирічний період. Розпорядженням Президії НАН України від 01.06.2017 №353 затверджено перелік із 29 наукових установ НАН України, наукова та науково-організаційна діяльність яких за п’ятирічний період підлягає перевірці у 2017 році, та визначено процедуру проведення такої перевірки.

Враховуючи важливість забезпечення належного рівня застосування Методики оцінювання ефективності діяльності наукових установ НАН України, Президія НАН України прийняла рішення про створення спеціального структурного підрозділу – Офісу оцінювання діяльності наукових установ НАН України, на який покладається науково-методичне та інформаційно-аналітичне супроводження практичного застосування зазначеної методики.


Поділіться з друзями:   

Останні новини