Міносвіти: 123 наукові проекти молодих вчених отримають державне фінансування

За державний кошт буде профінансовано 123 проекти, які перемогли на цьогорічному конкурсі наукових робіт молодих учених.


Таке рішення було ухвалено сьогодні, 19 вересня 2017 року, Конкурсною комісією МОН на чолі з Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич, - інформує прес-служба Міносвіти.

Серед переможців є проекти, присвячені військовій тематиці, дослідженню космосу, освоєнню альтернативних джерел енергії, розробці нових технологій, захисту інформації тощо. З повним списком можна ознайомитися за посиланням.

«Зараз ми вже вдруге проводимо конкурс проектів наукових робіт молодих учених, які працюють чи навчаються у вишах або наукових установах МОН. Порівняно з минулим роком, ми внесли певні зміни в процедуру його проведення. Так, з’явилася можливість фінансування більш тривалих – 3-річних  проектів. Експертизу кожної роботи проводили 5 фахівців, і загальна кількість балів рахувалася як середнє арифметичне оцінок трьох експертів, у діапазоні між найнижчою та найвищою. Сподіваюся, що нові підходи будуть покладені і в основу «дорослого» конкурсу», – зазначила Лілія Гриневич.

Для фінансування проектів-переможців у держбюджет уже закладено 13,4млн гривень. Міністр відзначила, що ця сума не є значною, однак конкурс – це скоріше мотивація. Одна з головних його цілей – дати шанс якомога більшій кількості молодих вчених хоча б раз стати керівником наукового проекту та отримати новий досвід.

Загалом на конкурс було подано 362 проекти з понад 100 вишів та наукових установ МОН.

«Конкурс показав широке географічне та демографічне покриття за всіма напрямками. Причому, дуже важливо, що з’явилися роботи, які мають значення для зміцнення обороноздатності, створення сучасних технологій тощо. Але водночас нам треба й далі працювати над удосконаленням процедури конкурсу», – розповів заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха.


Поділіться з друзями:   

Останні новини