Триває розробка проекту Дорожньої карти інтеграції України до Європейського дослідницького простору

На початку листопада в МОН представлять проект Дорожньої карти інтеграції України до Європейського дослідницького простору (ERA-UA) – наразі триває активний етап його підготовки.


Про це йшлося під час зустрічі робочої групи з формування Дорожньої карти, що відбулася в Міністерстві освіти і науки, - передає прес-служба Міносвіти.

«Ми взяли за приклад австрійську Дорожню карту, насамперед її структуру і загальні принципи. У нашій Дорожній карті ми також опишемо поточну ситуацію, наші цілі, що ми маємо зробити для їх досягнення, якими будуть індикатори змін тощо. Ми повинні зосередитися на конкретних кроках, які наблизять нас до європейських стандартів. У підсумку цей документ має змінити ті підходи до сфери науки, які сьогодні є в державі», – відзначив заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха.

До складу робочої групи увійшли 60 експертів, які представляють МОН, інші міністерстві та органи влади, Верховну Раду, НАН, галузеві академії, виші, міжнародні та громадські організації тощо. Вони готують Дорожню карту за 6 пріоритетами:

  • Ефективні національні дослідницькі системи
  • Оптимальна транснаціональна кооперація та конкуренція
  • Відкритий ринок праці
  • Гендерна рівність в дослідженнях
  • Оптимальні обмін та трансфер наукових знань
  • Міжнародна кооперація

Остаточно затвердити Дорожню карту планують до кінця року. Її прийняття є однією із пріоритетних дії Уряду на 2017-й.


Поділіться з друзями:   

Останні новини