Цього року гранти Президента України на наукові дослідження отримають 63 молоді вчені – рішення Уряду

Невдовзі 63 молоді науковці можуть отримати гранти Президента України для підтримки досліджень молодих учених на 2018 рік.


Відповідне рішення сьогодні, 6 червня 2018 року, прийняв Уряд, подавши відповідні кандидатури на розгляд Президента України, - інформує прес-служба Міносвіти.

У бюджеті на виплату цих грантів вже закладено 4 млн 125 тис гривень.

Зокрема, передбачається, що вони будуть розподілені наступним чином:

«Такі гранти є важливим, хоч і недостатнім,  інструментом для підтримки нашої наукової молоді, адже вони надаються для того, щоб конкретний науковець мав фінансову основу для проведення власного дослідження. Причому це можуть бути як лише заплановані проекти, так і ті, що вже проводяться», – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Переможці, які отримають кошти на власні дослідження, були відібрані з 167 претендентів. Розгляд та відбір поданих заявок здійснювали експерти Ради Державного фонду фундаментальних досліджень.

  • Для докторів наук  (до  35 років) - 90 тис  гривень кожний;
  • Для докторантів (до 33 років) - 75  тис  гривень кожний;
  • Для кандидатів наук (до 30 років) - 60 тис гривень кожний.

Серед кандидатів на гранти – молоді вчені як з наукових установ, так і з закладів вищої освіти. Тематика їхніх досліджень є абсолютно різноманітною: від фізичних систем у квантовому просторі та методів виявлення безпілотних літальних апаратів  до українського націотворчого проекту П. Стебницького та формування людського потенціалу України.

Остаточне рішення про призначення грантів буде затверджено розпорядженням Президента України.


Поділіться з друзями:   

Останні новини