Стартував конкурс для вишів на доступ до Scopus та Web of Science за бюджетні кошти

МОН почало відбір на другий цикл передплати за кошти держбюджету до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science.


Відповідний наказ підписала Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, - інформує прес-служба Міносвіти.

Подавати заявки можуть виші та наукові установи МОН. Термін прийому – до 1 вересня 2018 року включно. Учасники можуть подати документи на отримання доступу до кількох електронних баз. На кожну потрібна окрема заявка.

Форма заявки є в додатку 1 до Порядку забезпечення доступу вищих навчальних закладів і наукових установ, що знаходяться у сфері управління МОН.

У ній, зокрема, потрібно вказати таку інформацію:

  • кількість штатних наукових працівників;
  • обсяг фінансування науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт на одного штатного наукового (науково-педагогічного) працівника за рік;
  • кількість публікацій у наукових журналах, що включені до баз Web of Science Core Collection та Scopus, на 100 штатних наукових (науково-педагогічних) працівників за 3 роки;
  • спосіб організації доступу до баз даних та наявна матеріально-технічна база, що використовуватиметься у разі надання доступу;
  • можливість надання доступу до баз даних представникам інших організацій.

Ця інформація враховуватиметься під час визначення переможців. Відбір здійснюватиме Комісія, куди увійдуть представники МОН, Державної-науково-технічної бібліотеки та самих вишів і наукових установ МОН.

Заявки подаються в паперовому вигляді та на електронному носієві в форматі Adobe Acrobat *.pdf, де * – ім’я файлу.

Їх приймають за адресою: Директорат науки, Міністерство освіти і науки України, бульвар Тараса Шевченка, 16, м. Київ, 01601.

Телефони для довідок: (044) 287-79-30, (096)72-888-68


Поділіться з друзями:   

Останні новини