До Національного фонду досліджень приєднають Держфонд фундаментальних досліджень, - Міносвіти

Міністерство освіти і науки почало реорганізацію Державного фонду фундаментальних досліджень (ДФФД) – його приєднають до Національного фонду досліджень (НФД).


Відповідний наказ МОН вже підписано, а рішення внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань сьогодні, 31 січня 2019 року.

«Під час першого засідання Наукової ради Національного фонду досліджень, що відбулося минулого тижня, члени ради поставили нам багато запитань про те, коли ж буде реорганізація ДФФД. Хочу вкотре всіх заспокоїти. Положенням про Нацфонд досліджень чітко визначено, що він є правонаступником Державного фонду фундаментальних досліджень. На початку січня ми отримали повідомлення про те, що Нацфонд було зареєстровано як юридичну особу. Тоді одразу ж почалася підготовка до реорганізації. Зараз уже здійснено всі необхідні кроки і процедура припинення Держфонду фундаментальних досліджень стартувала», – пояснив генеральний директор директорату науки МОН Дмитро Чеберкус.

Зазначеним наказом також утворено комісію з реорганізації, яка здійснить всі необхідні заходи.

Нагадуємо, що Національний фонд досліджень було утворено 4 липня 2018 року, а  наприкінці грудня Уряд затвердив склад Наукової ради НФД. Наразі триває формування дирекції Фонду.

Національний фонд досліджень є одним з ключових елементів реформи системи фінансування науки України. Він надаватиме гранти на фундаментальні дослідження з природничих, технічних, суспільних та гуманітарних наук, а також на прикладні дослідження та розробки за пріоритетними напрямами. Кошти розподілятимуть шляхом надання індивідуальних, колективних та інституційних грантів. Вперше в Україні науковці зможуть їх отримати незалежно від відомчого підпорядкування.

На роботу фонду в держбюджет 2019 року закладено понад 260 млн грн.


Поділіться з друзями:   

Останні новини