Наукові ступені не можна скасувати через відсутність положення, - Єгор Стадний

В законі йдеться про те, що рішення про присудження ступеня вищої освіти чи присвоєння відповідної кваліфікації може скасувати виш, якщо виявить порушення економічної доброчесності.


Журналісти УП. Життя поцікавились у заступника міністра освіти Єгора Стадного, як  у випадку виявлення плагіату можна скасувати наукову ступінь. Адже це повинен робити тільки сам університет. Та чи якісь інші структури теж на це впливатимуть і чи можна це зробити заднім числом.

"Про заднє число це дуже дискусійне питання. Думаю, що ми не будемо мати випадків скасування заднім числом до набрання чинності конкретної норми закону. Не можна діяти за законодавством, яке не діяло в момент присвоєння ступеня. Фактично, це неможливо зробити тому, що немає досі положення про скасування, і тут мова не про студентські дипломи, а про наукові ступені", - наголосив він.

"Це положення спочатку ходило між міністерством і Нацагентством забезпечення якості, тому що НАЗЯВО його розробляє, а подає на Кабмін МОН. Зараз воно знаходиться на погодженні в Мін’юсті. Ми уже на завершальній фазі. З появою цього положення буде регламентований механізм, як будуть скасовувати", - підкреслив Єгор Стадний.


Поділіться з друзями:   

Останні новини