Відбувся перший Всеукраїнський Форум рад молодих учених

Сьогодні, 29 вересня 2020 року, відбувся перший Всеукраїнський Форум рад молодих учених, організований Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України. У відкритті Форуму взяв участь заступник Міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук.


“Перш за все хочеться побажати молодим ученим працювати і досягати результатів. Надважливим для України сьогодні є ваші надбання, що націлені на розвиток економіки. Колеги, давайте орієнтуватися на практику, враховуючи важливість теоретичного підґрунтя. А як батько школяра, пропоную більше розповідати нашим дітям про роботу вченого та її важливу роль у розвитку суспільства”, – зазначив Ігор Гарбарук.

Метою заходу є створення платформи для співпраці молодих вчених; налагодження діалогу між радами молодих вчених, органами влади та громадськості.

Понад 500 учасників у режимі онлайн обговорювали:

  • цілі створення рад молодих учених;

  • механізм об’єднання молодих учених у закладах вищої освіти, наукових установах, а також в областях та містах;

  • проблеми взаємодії з органами влади та громадськими організаціями;

  • можливості закордонного досвіду діяльності об’єднань молодих вчених тощо.

Під час Форуму представлені успішні кейси діяльності рад молодих учених. Серед них роботи:

  • обласної Ради молодих вчених Дніпропетровської області;

  • Ради молодих вчених при Харківській обласній державній адміністрації;

  • Ради молодих учених НУ “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка”;

  • Ради молодих вчених ДВНЗ “Приазовський державний технічний університет”;

  • Спілки молодих вчених Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Одним із блоків заходу став практичний тренінг з організації Ради молодих учених, а також обговорення кейсу необхідних документів для створення такої Ради і її успішного функціонування.

"Кожен із нас, приєднавшись до Форуму, ставив певну мету. Головне у нашій справі – ставити надвисокі цілі і щосили добиватися їх реалізації. Сьогодні всі ми тут задля створення інструментів досягнення цілей молодих учених", – прокоментувала голова Ради молодих вчених при МОН Олеся Ващук.

Всеукраїнський Форум є новою сходинкою на шляху до створення міцної національної мережі рад молодих учених, а також всебічної підтримки та промоції діяльності молодих науковців України.


Поділіться з друзями:   

Останні новини