Колегія МОН розглянула звіти молодих учених 2020 року іменних стипендій Верховної Ради України

Сьогодні, 2 березня, колегія Міністерства освіти і науки України погодила наукові (науково-технічні) звіти стипендіатів 2020 року іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук – та можливість вручення їм дипломів стипендіатів Верховної Ради України за виконану наукову (науково-технічну) роботу.


Відповідно до Пункту 16 Положення про іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук – звіти стипендіатів розглядаються та/або заслуховуються на засіданні колегій та підрозділів Міністерства освіти і науки України, які рекомендували стипендіатів з  метою контролю за ефективним використанням призначених стипендій.

Рішення колегії МОН, що буде затверджено наказом Міністерства освіти і науки України, подається до Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій до 15 березня включно року, наступного за роком виплати стипендії.

Зазначимо, ВРУ щороку призначає до 30 іменних стипендій для молодих учених – докторів наук. У  2020 році переможцями стали 19 докторів наук конкурсу, які отримали стипендію розміром 10 510 грн щомісячно (п’ять прожиткових мінімумів).


Поділіться з друзями:   

Останні новини