Створено ресурсний центр «Elsevier» для підтримки наукових досліджень українських учених

Компанія «Elsevier», яка є одним із найбільших видавців наукової літератури у світі, продовжує надавати підтримку українській науковій спільноті.


Для ефективної підтримки наукової діяльності вчених в умовах війни фахівці Elsevier створили електронний ресурсний центр, за допомогою якого українські дослідники мають змогу зареєструватися та отримати доступ до важливих дослідницьких інструментів компанії – реферативної, бібліографічної бази даних «Scopus», повнотекстової бази «ScienceDirect», модуля пошуку дослідників для налагодження контактів та співпраці «Researcher Discovery», навчальної платформи «Researcher Academy» та програмного забезпечення для керування бібліографічною інформацією «Mendeley».

Також компанією «Elsevier» скасовано плату за опублікування статей (APCs) українськими авторами у журналах відкритого доступу (Gold Open Access Journals) (у разі виникнення запитань щодо цього варто звертатися листом на електронну адресу: agreementactivation@elsevier.com).

Зазначимо, на початку серпня українським вченим, які раніше через Державну науково-технічну бібліотеку України отримали доступ до бази даних «Scopus», надійшли електронні листи від Elsevier з детальною інформацією про можливості використання ресурсів компанії та персональним реєстраційним ідентифікатором (registration ID) і паролем для отримання доступу. У разі якщо такий лист не надійшов на пошту, для отримання реєстраційних даних необхідно заповнити форму за посиланням, після чого відповідна інформація надійде на вказану електронну пошту. Фахівці компанії підготували покрокову інструкцію щодо налаштування доступу.

Доступ до бази даних Scopus продовжує надаватися в межах приєднання установ через Державну науково-технічну бібліотеку України. Окрім того, надається доступ до низки медичних ресурсів Elsevier для вчених та лікарів - «ClinicalKey», «Complete Anatomy», «Osmosis».


Поділіться з друзями:   

Останні новини