28 жовтня ЛНУ ім. І.Франка запрошує на міжнародну конференцію "Освіта як рушій розвитку громадянського суспільства"

У п'ятницю, 28  жовтня 2011 року Центр гуманітарних досліджень Львівського національного університету імені Івана Франка спільно зі словацькою неурядовою організацією “Academia Istropolitana Nova” (м. Братислава), проводять міжнародну конференцію "Освіта як рушій розвитку громадянського суспільства (обмін досвідом між Україною та Словаччиною)".


Ця конференція, є підсумковою частиною проекту “Університети – джерело консолідації громадянського суспільства в сусідній Україні, Словаччина – посередник на шляху української академічної спільноти до європейського університетського простору”, який Центр гуманітарних досліджень разом із "Academia Istropolitana Nova" реалізовували від травня 2010 до квітня 2011 року за підтримки Агентства з міжнародного розвитку і співпраці Словацької Республіки  SlovakAid.

У рамках проекту цільові групи викладачів гуманітарних спеціальностей ВНЗ Західної України (кожна група складалася з 15 осіб) упродовж тижня здійснювали чотири навчальні візити до Словаччини.

Одне з основних завдань проекту – надати цільовим групам інформацію про сучасний стан вищої освіти Словаччини, про трансформації освіти в рамках Болонського процесу, які відбулися в країні після вступу до ЄС 2004 року, про проблеми автономії університетів, мобільності студентів у рамках ЄС, якості та рівного доступу до освіти, керування проектами у сфері вищої освіти. Викладачі університетів мали також змогу дізнатися про пріоритети Словаччини, які вона отримала після вступу до ЄС, про сучасну зовнішню політику країни та можливості розширення співпраці в різних наукових сферах між університетами Словаччини та України, щоб започаткувати нові спільні проекти. Під час навчальних візитів викладачі відвідали три найбільші словацькі університети (Університет ім. Коменського, м. Братислава, Університет Константина Філософа, м. Нітра, Економічний університет, м. Братислава), де мали змогу дискутувати зі словацькими колегами нові виклики та проблеми вищої освіти.

Програму для поїздок у рамках проекту складали на підставі потреб цільових груп, а також – відповідних документів (“Національна індикативна програма ЄС для України 2007–2010 років”, “Стратегічний документ для України на 2007–2013 роки” та “План дій Україна-ЄС” разом з відповідними словацькими документами про розвиток міжнародної співпраці).

Завантажити програму конференції


Поділіться з друзями:   

Останні новини