Микола Вітренко: Студенти СумДУ можуть стати Нобелівськими лауреатами з економіки

Студенти-економісти Сумського державного університету спілкувалися із Заслуженим економістом України, екс-заступником Міністра економіки України (2008-2010 рр.), академіком Національної академії наук України, уродженцем Сумщини Миколою Вітренком.


Зустріч проходила у рамках культурологічного фестивалю «Земляцькі зорі».

Темою обговорення стали економічні проблеми освітньої діяльності. На думку земляка, освіті як виду економічної діяльності в світі загалом приділяється незначна увага.

Основним показником розвитку економіки держави є ВВП. «За даними ООН, станом на 2010 рік показник ВВП України становив 6535 $, у той час як у європейських країнах (Іспанія, Великобританія, Франція, Польща, Італія, Білорусія) він був до 4,5 разів більший. Натомість індекс освіти в Україні (показник освіченості) за даними ООН вищий, ніж в Іспанії, Англії, Франції та інших країнах Європи. Чому ми такі розумні, але настільки бідні?!», - кинув виклик Микола Вітренко.

Гість зауважив, що наука будується на парадоксах. Тож саме майбутнім економістам доведеться шукати відповіді на це питання. Екс-заступник Міністра економіки зауважив, що в Україні не було жодного лауреата Нобелівської премії з економіки і висловив сподівання, щоб ним став один із студентів-економістів Сумського державного університету.

За матеріалами прес-служби СумДУ


Поділіться з друзями:   

Останні новини