Серед лауреатів обласної наукової премії на Львівщині більшість вчених з Львівської політехніки

Минає 10 років від того часу, як з ініціативи Західного наукового центру НАН України та Львівського обласного управління освіти і науки започатковано щорічний конкурс серед науковців на здобуття премії Львівської облдержадміністрації та обласної ради.


У ньому беруть участь як визнані вчені, так і молоді науковці, які представляють установи НАН України та вищі навчальні заклади області.

Цього року нагороди здобули 30 відомих львівських вчених-дослідників та 150 талановитих молодих фахівців. З цієї нагоди у Львівському будинку вчених відбулося урочисте засідання, під час якого лауреати отримали заслужені відзнаки. У ньому взяли участь перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Петрушак, голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, голова Західного наукового центру НАН України і МОНмолодьспорту академік Зіновій Назарчук, голова Ради ректорів Львівщини, ректор Національного університету «Львівська політехніка» професор Юрій Бобало, в.о. начальника головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації Мирослав Сорока, голова Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Марія Яцейко.

На цьогорічний конкурс свої наукові дослідження представили вчені 35 навчальних закладів та академічних наукових установ. Відрадно, що найбільша кількість премійованих робіт припадає на Львівську політехніку. Зокрема, обласної премії в галузі науки 2011 року удостоєні доктор технічних наук, головний науковий співробітник університету Інеса Большакова та доктор фізико-математичних наук, професор Петро Кострубій.

Серед номінантів молодіжної премії – 20 представників Львівської політехніки: Ірина Бучкевич, Юрій Гарасим, Володимир Гілевич, Тарас Домінюк, Олександр Заяць, Сергій Іванов-Костецький, Олександр Іващук, Галина Клим, Ірина Коваль, Любов Коляса, Андрій Крамарчук, Ростислав Кривий, Оксана Онищук, Роман Петрусь, Юрій Пороховський, Наталія Топилко, Руслан Тушницький, Оксана Юринець, Ірина Яремчук та Ольга Ясиновська.

Як наголошували промовці, обласна премія в галузі науки, особливо для молодих дослідників, – це їх реальна підтримка й додаткова мотивація до продовження і поглиблення наукових досліджень в інтересах соціально-економічного розвитку області та держави.

Вітаємо лауреатів і бажаємо нових наукових злетів – включно з Нобелівською премією!


Поділіться з друзями:   

Останні новини