В Україні видано перший диплом доктора філософії (PhD) НаУКМА

24 листопада Вчена рада НаУКМА ухвалила рішення про присудження ступеня PhD у галузі фінансів з відзнакою SUMMA CUM LAUDE докторантці Докторської школи ГАННІ БЄЛЕНЬКІЙ.


Воно має винятково важливе значення, оскільки це перший захист PhD дисертації у Києво-Могилянській академії та в Україні, який відбувся за всіма усталеними Західними стандартами.

Зокрема з відповідними вимогами до наукових публікацій та на підставі протоколу голосування одноразової дисертаційної комісії, куди, окрім українських фахівців, входили науковці з Бельгії та Росії. Паралельно Ганна Бєленька захистила кандидатську дисертацію на докторській спеціалізованій вченій раді Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана й одержала ступінь кандидата економічних наук.

Слід відзначити, що докторанти Докторської школи НаУКМА, за власним бажанням мають можливість одержувати паралельну освіту й захищатися одночасно в Могилянці та одному з університетів-партнерів Західної Європи, США і Канади. Так, у 2012 році очікуємо завершення чотирьох нових PhD дисертацій та проведення спільної процедури захисту у Могилянці, Маастріхтському та Барселонському університетах (залежно від спеціальностей). В такий спосіб практично відбувається міжнародне визнання якості НаУКМА.


Поділіться з друзями:   

Останні новини