Львівський національний університет ім.І.Франка запрошує на конференцію

2 грудня 2011 року о 10 годині в Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться міжнародна конференція "Жити разом у відкритому європейському суспільстві - погляд з України", організаторами якої є Центр гуманітарних досліджень ЛНУ ім. І.Франка, Львівська міська рада та Центр європейської інформації.


У рамках круглого столу відбудеться презентація доповіді Групи видатних осіб Ради Європи "Жити разом: поєднання різноманітності і свободи в Європі XXI століття", переклад якої українською мовою підготувало видавництво "Літопис" у співпраці з Центром гуманітарних досліджень .

Цю доповідь представлятиме пані Йоанна Матушевська, професор Інституту політичних студій Польської академії наук, керівник апарату депутата Європейського парламенту Данути Гюбнер. У презентації братиме участь широке коло представників неурядових та молодіжних організацій, політиків і політологів, освітяни та представники духовенства -- всі, кому не байдужа європейська перспектива України і хто хоче озвучити голос і позицію української суспільства.

Довідка

У серпні 2010 року Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд запропонував створити Групу видатних осіб, яка мала підготувати доповідь у рамках загальноєвропейського проекту "Жити разом в Європі ХХІ століття'' у контексті викликів, пов'язаних із посиленням нетерпимості та дискримінації в Європі.

Група складається з 9 високопоставлених осіб. Головою групи є колишній міністр закордонних справ Німеччини Йошка Фішер, а членами -- Тімоті Гартон Еш (Велика Британія), Емма Боніно (Італія), Мартін Гірш (Франція), Данута Гюбнер (Польща), Айше Кадіоглу (Туреччина), Соня Ліхт (Сербія), Володимир Лукін (Росія), Хав'єр Солана (Іспанія).

У травні 2011 року від імені Групи видатних осіб Хав'єр Солана представив цю доповідь на розгляд Комітету міністрів Ради Європи під час міністерської сесії в Стамбулі. Ця доповідь вже була представлена в Римі, Страсбурзі, Лондоні, Берліні та в Росії під час проведення Ярославського форуму у вересні цього року.

Завантажити текст доповіді та список учасників.

Львівського національного цуніверситеті імені Івана Франка

Поділіться з друзями:   

Останні новини