Вчені виступають за необхідність адаптації до змін клімату

Науковці взяли участь у міжрегіональному семінарі «Сприяння розробленню ефективного національного та регіонального планів дій з адаптації до зміни клімату».


Він проводився за сприяння Держекомінвестагентства та Регіонального Представництво Фонду ім. Ф. Еберта за підтримки Сумської обласної державної адміністрації та Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Сумській області.

Фахівці Державного агентства екологічних інвестицій України та науковці, зокрема з Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, Інституту гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва, Одеського державного екологічного університету, Сумського державного університету і Сумського національного аграрного університету, представили доповіді щодо адаптації до зміни клімату, виклики і загрози, спричинені зміною клімату в країні та регіоні. Експерти міжнародних організацій, зокрема ОБСЄ, Світового банку та німецького Фонду імені Фрідріха Еберта ознайомили учасників семінару зі світовим досвідом та найкращими практиками з адаптації до змін клімату.
Учасники семінару - представники обласних державних адміністрацій, обласних управлінь охорони навколишнього природного середовища, обласних управлінь водного господарства, земельних ресурсів та лісового господарства, обласних гідрометеорологічних організацій, університетів, науково-дослідних інститутів, представники громадських організацій - надали пропозиції та рекомендації, які будуть враховані при розробці національного та регіональних планів дій з адаптації до зміни клімату.


Поділіться з друзями:   

Останні новини