У НФаУ відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні досягнення фармацевтичної технології і біотехнології»

16-17 жовтня 2014 р. у Національному фармацевтичному університеті відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні досягнення фармацевтичної технології і біотехнології».


Організаторами конференції виступили кафедри промислової фармації та біотехнології, спонсорами – Національний фармацевтичний університет та провідні підприємства фармацевтичної галузі м. Харкова: ПАТ «Стома», ПАТ «ХФЗ «Червона Зірка».

Конференція внесена до Реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів і науково-практичних конференцій 2014 р. (Посвідчення № 09 Українського інституту науково-технічної і економічної експертизи від 16 січня 2014 року). Робочі мови конференції: англійська, українська, російська.

У засіданнях конференції взяли участь науковці, магістранти, аспіранти, докторанти, співробітники фармацевтичних і біотехнологічних підприємств, фармацевтичних фірм, викладачі вищих навчальних закладів. Форум зібрав за одним столом науковців, що займаються розробкою лікарських засобів, і виробників, без яких жоден розроблений препарат не зможе побачити світ. Незважаючи на економічну кризу, яка негативно вплинула на усі сфери нашого життя, більшість із запрошених на конференцію взяли у ній участь, розуміючи, що без тісної співпраці між науковцем і виробником неможливий розвиток фармацевтичної та біотехнологічної галузей України, неможливо підняти її до рівня європейських країн.

Робота конференції проходила за наступними напрямками:

  • Розробка, виробництво, реалізація та перспективи створення лікарських засобів
  • Стандартизація ліків, фармацевтичний та хіміко-технологічний аналіз
  • Вивчення рослинної сировини та створення фітопрепаратів; сучасна технологія ліків та екстемпоральна рецептура; доклінічні дослідження нових лікарських засобів
  • Організація та економіка в фармації, маркетинговий менеджмент та фармакоекономіка на етапах створення, реалізації та використання лікарських засобів
  • Фармацевтична та медична біотехнологія, перспективні біологічно-активні речовини
  • Харчова біотехнологія, продукти здорового харчування
  • Екологічна біотехнологія, природоохоронні технології
  • Біотехнологія у рослинництві, тваринництві та ветеринарії
  • Нанобіотехнології для народного господарства
  • Теорія та практика підготовки студентів напрямків «Технологія фармацевтичних препаратів» та «Біотехнологія»

На засіданнях було заслухано 11 пленарних доповідей з різних напрямів та соціальних аспектів сучасної фармацевтичної технології та біотехнології та 10 секційних доповідей за результатами досліджень останніх років. Для стендової сесії було запропоновано 13 постерних повідомлень.

На засіданнях було розглянуто та обговорено проблеми практичної фармації та біотехнології, питання сучасних технологій та нових напрямків у біотехнології й розробці і виробництві лікарських засобів, продуктів харчування тощо.

Учасники конференції заслухали та обговорили доповіді співробітників, аспірантів та магістрантів Національного фармацевтичного університету, Запорізького державного медичного університету, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Київського національного університету технологій і дизайну, Національного авіаційного університету (м. Київ), Національного університету «Львівська політехніка», Харківської державної зооветеринарної академії, ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ» (м. Київ), ТОВ «АТ Біофарм» (м. Харків), Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, Казахського національного медичного університету ім. С.Д. Асфендіярова (м. Алмати, Республіка Казахстан). Заочну участь у конференції взяли 13 зарубіжних та 61 вітчизняна установа фармацевтичної та біотехнологічної галузей, серед яких провідні підприємства, лабораторії, ВНЗ, наукові центри тощо.

По закінченні конференції було проведено засідання опорних кафедр, де розглядалися питання навчання студентів, обговорювалися навчальні плани та робочі програми для спеціальностей «Технологія фармацевтичних препаратів», «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія».

До конференції видано збірник тез доповідей, де оприлюднено 242 публікації, у тому числі англійською мовою 18.

Делегати конференції одностайно погодилися з висновком, що Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні досягнення фармацевтичної технології і біотехнології» із залученням зарубіжних колег є зручною та ефективною формою наукових контактів і обміну науковою, освітянською, методичною та практичною інформацією щодо досягнень у цих галузях.

У рамках культурної програми конференції відбулася дружня вечеря та екскурсія містом. Оргкомітет конференції та всі учасники відзначили високий рівень організації конференції і велику підготовчу роботу колективів кафедр промислової фармації та біотехнології НФаУ.

З матеріалами IV Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні досягнення фармацевтичної технології і біотехнології» можна ознайомитися за цим посиланням http://promfarm.kh.ua/wp-content/uploads/2014/10/Modern-achievements-of-pharmaceutical-technology-and-biotechnology.pdf

Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини