Медичні фізики обговорюють актуальні проблеми в КНУ імені Тараса Шевченка

23 жовтня 2014 в КНУ імені Тараса Шевченка розпочала роботу дводенна IV міжнародна конференція „Медична фізика – сучасний стан, проблеми, шляхи розвитку. Новітні технології ”. Співорганізатором конференції є Всеукраїнське об’єднання медичних фізиків та інженерів.


У роботі конференції беруть участь фахівці провідних навчальних закладів, медичних, наукових та регулюючих установ, представники урядових структур України. З вітальним словом до учасників звернувся ректор КНУ академік Леонід Васильович Губерський. Він зокрема зазначив: « Конкурентоспроможність освітянських послуг на світовому ринку вимагає від нас впровадження новацій, усвідомленого досягнення міцної єдності науки, освіти та інноваційних технологій. Особливо зараз, коли ратифікована угода про асоціацію з ЄС, настав час переходу до кардинальних якісних змін, що повинні базуватись на посиленні дослідницької складової нашої діяльності.

Актуальність медичної фізики та її роль у суспільстві невпинно зростає і не викликає сумнівів. Саме тому фахівців з медичної фізики успішно готують десятки відомих університетів в усьому світі.

На відкритті виступили Президент Національної академії медичних наук України Андрій Михайлович Сердюк, заступник голови Державної інспекції ядерного регулювання України Ольга Анатоліївна Макаровська, головний спеціаліст відділу розвитку науки у ВНЗ Департаменту науково-технічного розвитку МОН України Олександр Вікторович Вороненко, головний лікар «Кібер клініки Спіженка» Олег Анатолійович Шароєвський.

24 жовтня конференція продовжує свою роботу на факультеті радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем.


Поділіться з друзями:   

Останні новини