Урфу випустив перший потік будівельників космодромів і конструкторів ракет

11 магістрів Уральського федерального університету - фахівців будівельників космодромів і конструкторів ракет - отримали дипломи, повідомяють в прес-службі вузу.


Випускники навчалися за спеціально підготовленою програмою НВО «Автоматика», передають Європейсько-Азіатські новини - ЕАН.

Співпраця Урфу і НВО «Автоматика» почалося в 2004 році, в 2006 був утворений освітньо-науковий інноваційний комплекс з підготовки фахівців для НУО «Автоматика». Це підприємство займається розробкою та створенням систем управління бортової і наземної апаратури штучного супутника Землі, розробкою балістичних ракет і ракетно-космічних комплексів. Співпрацювати з цим підприємством молоді фахівці, як правило, починають вже під час навчання, але, тим не менш, завжди необхідно забезпечувати їм додаткову освіту.

Для підготовки фахівців вищої категорії на базі Урфу була створена спеціальна програма. Протягом півтора року були підготовлені спеціальні навчально-методичні матеріали, а два з половиною роки тому був вперше набраний курс студентів із співробітників НВО «Автоматика». Незважаючи на всі складнощі, пов'язані з тим, що студенти навчалися на очній формі без відриву від виробництва, всі перші випускники підвищені на посаді.


Поділіться з друзями:   

Останні новини