Рада молодих учених НАН має намір домогтися реформування науки згідно із законом, ухваленим 26 листопада

Вчора, 8 грудня 2015 року, Рада молодих учених Національної академії наук вивела на мітинг в урядовий квартал більш ніж 200 молодих учених.


Про це повідомив молодший науковий співробітник Інституту фізіології ім. Богомольця НАНУ Олексій Болдирєв на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Мітингувальники вимагають від влади реформувати науку згідно з новим законом про наукову діяльність, ухваленим 26 листопада - не проводити жодних реорганізацій Національної та галузевих академій наук до проведення належного аудиту, забезпечити самоврядність НАН відповідно до законодавства та статуту, а також недоторканність її інфраструктури та земельних ресурсів, а також забезпечити в Держбюджеті-2016 повноцінне фінансування академічної науки не нижче від мінімальних потреб на рівні 2,7 млрд грн.

"Я бачив фізиків, хіміків, біологів усіх різновидів, економістів, матеріалознавців... Це класні живі обличчя, і вони не дозволять розтоптати українську науку", - пише він.

За його словами, до акції приєднаються профспілки, академіки, співробітники галузевих академій, а також звичайні громадяни України, яким не байдужа наука.

"Нас буде значно більше, і я хочу подивитися в очі тим міністрам і депутатам, які спробують піти проти волі цього народу, загартованого Майданом", - додав Болдирєв.


Поділіться з друзями:   

Останні новини