Іхтіологи збирались в ОНУ імені І.І. Мечникова

Іхтіологи України планують створення власної організації в рамках Гідроекологічного товариства України, повідомив декан біофаку Одеського університету к.б.н. Веніамін Заморов на відкритті IVМіжнародної конференції «Сучасні проблеми теоретичної та практичної іхтіології» в ОНУ імені І.І. Мечникова.


«Така організація буде важливою для проведення галузевих наукових форумів, реалізації численних науково-освітніх проектів, передачі досвіду молодому поколінні, адже українська школа іхтіології - одна з найсильніших у світі», – відзначив Веніамін Заморов. Зі слів науковця, об’єднання допоможе скоординувати дослідження запасів промислових видів риби в континентальних водоймах України, а також в Чорному і Азовському морях.

Міжнародна конференція «Сучасні проблеми теоретичної та практичної іхтіології» зібрала в Одеському університеті більше 90 науковців з Молдови, України, Росії та Чехії. Основні теми обговорення торкаються систематики та фауністики риб, що досі є актуальним: щорічно науковці відкривають десятки нових видів живих істот, які населяють світовий океан.

Прес-служба ОНУ ім. І.І. Мечникова


Поділіться з друзями:   

Останні новини