Українські молоді вчені запропонували оригінальне рішення для дослідження Марсу

"Космічне євробачення" - так науковці називають конкурс NASA, у якому українські винахідники зараз серед лідерів. Їхній проект на другому місці у світі.


Молоді студенти і вчені запропонували оригінальну ідею польотів над Марсом – проект літака, який може по півроку вивчати цю планету і заряджається просто від крижаної поверхні, йдеться в сюжеті ТСН.

Моделі літаків команда винахідників зробила з пляшок і пінопласту. Сухого льоду, палива, має бути вдосталь на Марсі. З нього планують шляхом хімічної реакції вивільняти газ. Його тиск і має забезпечити роботу пристрою.

Тестові польоти розробки відбулися успішно. Розроблено комп'ютерну модель справжнього літака. На Марсі він час від часу спускатиметься на кригу і черпатиме її. Ізотопи всередині розтоплюватимуть лід.

Проект зроблений під капсулу NASA "Атлас В", яка може доставити український літак на Марс.

На науковому конкурсі ідею використовувати марсіанську кригу запропонувала 11-річна школярка Софія. Фахові дослідники лише втілили її в конкретний проект.

Команда українського "МарсХоперу" щодня удосконалює свій винахід. Наступний літак уже матиме сенсори, котрі зчитуватимуть у реальному часі кути нахилу в усіх трьох вимірах, а також висоту та інші параметри.

Проект українців пробився у топ-25 на конкурсі. І тепер потребує підтримки співвітчизників. Голосувати за нього можна один раз на день.

ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА УКРАЇНСЬКИЙ ПРОЕКТ MARS HOOPER МОЖНА ТУТ

Якщо українці посядуть перше місце, їх запросять на екскурсію на космодром США. Але винахідники кажуть, що борються передусім за престиж України, яка вперше бере участь у цьому конкурсі і вже має всі шанси на перемогу.


Поділіться з друзями:   

Останні новини