Експертна рада МОН визначилася зі списком наукових проектів молодих вчених

27 липня 2016 року під головуванням заступника Міністра освіти і науки України Максима Стріхи відбулось засідання Експертної ради з відбору проектів наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих учених, які працюють (навчаються) у вищих навчальних закладах та наукових установах, що належать до сфери управління Міністерства, за рахунок коштів загального фонду державного бюджету.


Конкурс проектів був оголошений 1 червня 2016 року. За його результатами будуть відібрані проекти, що фінансуватимуться за рахунок коштів загального фонду державного бюджету, - передає прес-служба Міносвіти.

За час оголошення конкурсу Міністерство отримало 440 проектів від 82 навчальних закладів та наукових установ. Всі наукові роботи були уніфіковані відповідно до нагальних потреб економіки, суспільства та національної безпеки країни, розвитку технологій, виробництва та інноваційного підприємництва. Зокрема, на засіданнях 11-ти  секцій експертами розглянуто проекти з енергоменеджменту у сфері енергозбереження, науково-технічні розробки з матеріалознавства, нові технології агропромислового комплексу – з екологічної і продовольчої безпеки. Вищими навчальними закладами та науковими установами також були представлені більше п’ятдесяти проектів з виховання, адаптації людей, які зазнали наслідків воєнних дій, розширення світогляду, виховання моральної громадянської позиції. Слід відзначити проекти у сфері медицини - наукові розробки медичного обладнання, фармацевтики, профілактика захворювань, здоровий спосіб життя.

10 серпня відбудеться засідання Конкурсної комісії, яка проаналізує роботу Експертної ради та визначить проекти рекомендовані до виконання.

Довідково: Конкурсний відбір проектів наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок проводиться з метою забезпечення підтримки молодих учених.

За правилами конкурсного відбору проектів строк виконання наукових робіт і розробок не повинен перевищувати двох років. Керівником проекту має бути кандидат наук  віком до 35 років; докторант або доктор наук віком до 40 років, який працює (навчається) у вищому навчальному закладі, науковій установі на момент подання проекту на Конкурс. До складу виконавців проекту можуть входити студенти, аспіранти, наукові та науково-педагогічні працівники та інші дослідники, вік яких на момент подання проекту не перевищує 35 років.


Поділіться з друзями:   

Останні новини