В ЛНУ імені Івана Франка обговорюють сучасні проблеми прикладної математики та інформатики

У Львівському національному університеті імені Івана Франка розпочалася ХХІІ Всеукраїнська наукова конференція «Сучасні проблеми прикладної математики та інформатики APAMCS-2016», яка триватиме упродовж 5-7 жовтня 2016 року.


Під час відкриття, яке відбулося 6 жовтня в Актовій залі, проректор із науково-педагогічної роботи та інформатизації Віталій Кухарський відзначив широку географію учасників, які беруть участь у конференції й зауважив, що «фахівці у сфері прикладної математики та інформатики спільно повинні працювати над розвитком ІТ-сфери, незважаючи на деякі недоопрацювання на законодавчому рівні».

За словами проректора, конференція «Lviv IT Arena Conference», яка нещодавно відбулася у Львові, учасниками якої були близько 3000 осіб, – «хороший приклад для визначення основних напрямів руху у сфері розвитку  ІТ-технологій, а задекларовані в ході її роботи принципи будуть потужним поштовхом для науки зокрема».

Під час пленарного засідання учасники обговорили актуальні питання прикладної математики, серед яких – h-Адаптивна схема МСЕ для задачі теорії пружності з використанням Т-сплайнів; побудова двосторонніх наближень до власних значень нелінійних спектральних задач; метод статистичного моделювання дробового броунівського руху та ін.

Надалі конференція продовжила роботу у форматі секційних засідань за такими тематичними напрямами: «Методи скінченних і граничних елементів та їх застосування», «Методи розв’язування прямих і обернених задач, операторних рівнянь та проблем оптимізації» та «Прикладні проблеми інформатики та кібернетики».


Поділіться з друзями:   

Останні новини