54 молодих українських вчених отримають гранти на суму понад 3,5 млн грн.

Кабінет Міністрів України схвалив проект розпорядження Президента України, що передбачає надання грантів 54-ом молодим українським вченим на загальну суму 3 млн 540 тис. гривень.


Відповідне розпорядження було подано МОН і проголосовано на засіданні Уряду сьогодні, 22 березня 2017 р., - повідомляє прес-центр Кабміну.

Гроші на ці гранти вже зарезервували в державному бюджеті на 2017 рік.

"Для того, щоб ці кошти були надані молодим вченим, залишився один крок - підписання відповідного розпорядження президентом України. На конкурс до Державного фонду фундаментальних досліджень в 2016 році на отримання грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених на 2017 рік було подано 152 заявки. Саме з них і вибирали переможців ", - йдеться в повідомленні.

Для збільшення підтримки молодих вчених МОН розпочало конкурс молодих вчених, в рамках якого було відібрано 79 проектів-переможців.

Повідомляється, що вперше молодим науковцям колективам надали можливість самостійно здійснювати наукові дослідження і розробки. У цьому році також збільшено суму фінансування конкурсу, яка в цілому складе 28,4 млн гривень.


Поділіться з друзями:   

Останні новини