Запорізький державний медичний університет – третій серед медичних ВНЗ України

Згідно з останнім рейтингом “Бібліометрика української науки”,  яким узагальнено дані про  публікаційну активність українських університетів у наукометричній базі Scopus за 2016 рік, Запорізький державний медичний університет посів  третє місце серед медичних університетів і 24 – серед усіх ВНЗ України.


Наукометрична база даних Scopus індексує 201 статтю науковців Запорізького державного медичного університету. Впродовж останніх чотирьох років відзначається стабільний ріст публікацій у журналах, що входять до цієї бази: за 2013 р. опубліковано 19 статей, за 2014 р. – 24 статті, за 2015 р. – 23 статті і у 2016 р. – 34 статті.

Рейтинг - це чергова  позитивна оцінка системної  роботи ректорату ЗДМУ, спрямованої на розвиток науки в університеті, дає свої плоди. Адже в ЗДМУ з  року в рік зростає фінансування саме наукової діяльності. Зокрема, тільки  у 2016 р. на придбання наукового, лабораторного і діагностичного обладнання та реактивів і лабораторних творин, без  чого неможливо проводити сучасні дослідження і експерименти, витрачено майже 38 мільйонів гривень, зароблених університетом. Завдяки цьому вдалося не лише суттєво дооснастити науково-дослідні інститути ЗДМУ,  кафедри і лабораторії, а й створити три нові лабораторії:  медико-генетичного скринінгу,  функціональної патофізіології, фітохімічну.

Всього за результатами наукової діяльності у 2016 році отримано 62 патенти України, захищені 6 докторських і 31 кандидатська дисертації.  Наукові фахові видання університету - “Запорожский медицинский журнал” і “Патологія”, - вперше за 25 років незалежності включені у найпрестижнішу міжнародну науковометричну базу “Web of Science”.

В університеті прийнята  «Програма підтримки здобувачів наукового ступеня та вченого звання»,  яка передбачає суттєву фінансову допомогу науковцям: персональні надбавки, преміювання за якісне виконання дослідницьких робіт, публікації у провідних журналах. Крім цього, за захист докторської дисертації 10 тис. грн. отримує здобувач, 5,0 тис.грн. - науковий консультант; за захист кандидатської  7,0 тис.грн. отримує здобувач, 3,5 тис. грн. – науковий керівник.


Поділіться з друзями:   

Останні новини