Розпочався конкурс з обрання членів Наукового комітету Нацради з питань розвитку науки і технологій

Сьогодні, 11 квітня 2017 року, відкрито конкурс з обрання членів Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій.


Він триватиме упродовж 30 днів – до 23 години 59 хвилин 10 травня, - інформує прес-служба Міносвіти.

Кваліфікаційні вимоги до кандидатів, зокрема, передбачають:

  • участь у розвитку наукової сфери України;
  • значні особисті наукові та науково-організаційні здобутки, визнані фаховою спільнотою;
  • широкий науковий світогляд, комплексні знання та наукові зацікавлення у різних сферах науки і техніки;
  • досвід проведення експертної діяльності, міжнародного наукового співробітництва, виконання високотехнологічних проектів.

Міністерство освіти і науки запрошує представників наукової спільноти долучитися до формування першого складу Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій.

Орієнтовно результати конкурсу будуть оприлюднені 25 травня.

Нагадуємо, що Нацрада складатиметься з двох комітетів – Наукового та Адміністративного, які матимуть однакову кількість членів. Склад Наукового комітету на основі конкурсу формуватиме спеціально створений відповідно до європейської практики Ідентифікаційний комітет з питань науки. До нього увійшли 9 провідних вчених, три з яких – представники вітчизняної науки, 6 – іноземні вчені.

5 квітня 2017 року Уряд ухвалив рішення щодо утворення Національної ради України з питань розвитку науки і технологій. Під керівництвом Прем’єр-міністра вона формуватиме та реалізовуватиме єдину наукову та інноваційну політику держави, а також стане ключовим елементом створення нової системи управління науки.


Поділіться з друзями:   

Останні новини