Освіта

Сьогодні, 22 вересня 2021 року, на черговому засіданні Уряду схвалено Порядок акредитації кваліфікаційних центрів.

Інформаційний ресурс «Освіта.ua» представив мистецькі виші, які посіли найвищі місця в консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України 2021 року.

Сьогодні, 19 листопада 2020 року, відбулась Римська Міністерська Конференція Міністрів, відповідальних за вищу освіту, країн Європейського простору вищої освіти (European Higher Education Area), яка завершила 2-річний цикл роботи Групи супроводу Болонського процесу  (Bologna Follow-Up Group). Вона вперше в історії Болонського процесу відбулась в онлайн-форматі.

У проєкті Державного бюджету України на 2021 рік закладено збільшення видатків на освіту на 34 млрд гривень.

Сьогодні, 4 вересня 2020 року, у режимі відеоконференції під головуванням першого заступника Міністра Миколи Кизима відбулось чергове засідання робочої групи з розробки проєкту Стратегії розвитку вищої освіти України на 2021-2031 рр.

У вересні стартує пілотний проєкт “Підприємницький університет”, у межах якого в українських вишах викладатимуть курс “Інноваційне підприємництво та управління стартап проєктами”.

Кабінет Міністрів України ухвалив Концепцію розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти), реалізація якої передбачена до 2027 року.

30 липня під головуванням Прем’єр-міністра відбулася всеукраїнська селекторна нарада з представниками місцевих органів влади, а також профільними міністерствами.

Проблема поганої освіти виходить з того, що у нинішній економічній моделі наші університети невмотивовані надавати кращу якість своїх послуг.

У Служби освітнього омбудсмена є телефон, скринька та сайт, куди можна подати звернення.

Відповідний наказ розміщено на сайті Міністерства освіти і науки України.

В Україні мережа університетів залишилася на рівні, який був 20 років тому, а кількість студентів зменшилося майже в два рази.

Більшість українців це знають. Недарма ж найбільш рейтингова партія Слуга народу обіцяє оптимізувати мережу закладів вищої освіти. В принципі про це також говорять в самому Міносвіти вже давно і постійно. І тут немає нічого крамольного.

Навчання за контрактом у державних вишах часто коштує дешевше, ніж у приватних. І це при тому, що студенти здобувають знання за кошти державного бюджету, натомість якість викладання у приватних університетах подекуди краща.

МОН затвердило всі програми, за якими цього року укладатимуть тести для «ЗНО в магістратуру».

<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>