У КПІ ім. Ігоря Сікорського готуватимуть спеціалістів з врегулювання конфліктів і медіації

6 червня в залі засідань Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася прес-конференція «Україна готуватиме спеціалістів з врегулювання конфліктів та медіації».


Участь у ній взяли Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського з навчально-виховної роботи Петро Киричок, декан факультету соціології і права університету Анатолій Мельниченко та завідувач кафедри соціології професор Павло Кутуєв, - інформує прес-служба університету.

Прес-конференцію скликано з нагоди започаткування цього року на факультеті соціології і права Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» нової магістерської програми з підготовки фахівців з конфліктології та медіації. Отож КПІ ім. Ігоря Сікорського стане першим українським університетом, який готуватиме спеціалістів цього профілю. Підготовка таких фахівців є для нашої держави питанням надзвичайно нагальним, адже в умовах соціально-економічної нестабільності та зважаючи на реалії неоголошеної війни, яка триває в Україні, значно зросла потреба в людях, які не лише мають практичний досвід сприяння розв’язанню конфліктів на різних рівнях і в різних сферах, але й володіють ґрунтовними теоретичними знаннями та інформацією про закордонні напрацювання в цьому напрямі. Створення магістерської програми, як наголосив Вадим Черниш, це лише перший крок на шляху до створення національної системи залагодження і попередження конфліктів на ранніх етапах їх розвитку. «Ми проводили паралельні переговори з кількома українськими вишами, – повідомив він, спілкуючись з журналістами. – І саме КПІ ім. Ігоря Сікорського за усіма складовими продемонстрував найбільшу готовність до впровадження такої програми».

Програма започатковується в межах спеціалізації «Соціологія». За словами Анатолія Мельниченка, перший набір на неї буде зроблено вже цього року. Поки що планується набрати тридцять-сорок осіб. Навчатися майбутні магістри в сфері врегулювання конфліктів і медіації будуть один рік чотири місяці. Відповідні навчальні й робочі програми вже підготовлено і затверджено.

На фото: про започаткування програми з підготовки фахівців з конфліктології та медіації в КПІ ім. Ігоря Сікорського розповідає Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш


Поділіться з друзями:   

Останні новини