Лобіювання міністром освіти інтересів НАПНУ коштує державі 167 млн грн на рік, - Єгор Стадний

Представник аналітичного центру CEDOS Єгор Стандин поділився враженням від зустрічі з Міністром освіти Лілією Гриневич, на якому вона презентувала новий Закон України "Про освіту".


"Потрапив на зустріч блогерів та міністерки освіти, яка була присвячена закону про освіту. Комунікація Міносвіти була націлена передовсім на позитивні норми проекту закону. Це разюча відмінність між нашими урядовцями та західними. На Заході не бояться говорити про негаразди та негативні норми. На Заході навпаки намагаються знайти союзника, щоб побороти проблему", - вважає експерт.

"На Заході не захищали би академії педнаук та інші корпоративні лобізми. Отже, за словами міністерки, ми маємо НАПНУ в законі, бо академія педнаук зараз існує і від цього нікуди не дітися. Ще раз: НАПНУ треба дати пункт в законі і записати за нею функції, бо вона існує... Така логіка нас далеко заведе... І така логіка нам коштує 167 млн грн у 2017 році", - наголосив Стадний.

Нагадаємо, під час зустрічі Міністр освіти і науки Лілія Гриневич озвучила скільки необхідно коштів на реалізацію цього закону. До 2030 року це обійдеться у 87 млрд грн.


Поділіться з друзями:   

Останні новини