Програма ЄС ЕРАЗМУС+ дає можливіcть 30 українським вишам покращити освітні програми

30 університетів України працюватимуть над поліпшенням освітніх програм у 6 сферах. Робота здійснюватиметься у межах 8-ми проектів, які перемогли на конкурсі Програми ЄС ЕРАЗМУС+ : Розвиток потенціалу вищої освіти з 2017 р.


Проекти спрямовані на покращення освітніх програм  у сферах технологій, біоінженерії, екології, менеджменту, логістики та агропромисловості. Окрім цього, вони запроваджуватимуть сучасні методи навчання і викладання та  поліпшуватимуть співпрацю вишів з бізнесом і державою. У їх межах також  створюватимуться інноваційні центри на основі обміну досвідом з країнами-членами і партнерами програми Еразмус+, - інформує прес-служба Міносвіти.

Загалом на конкурсі було відібрано 149 проектів, загальна вартість яких близько 7,5 млн. євро. У реалізації проектів візьме участь 41 українська організація.

Вперше в історії Програми Темпус та Еразмус+ до фінансування  рекомендовали проект, в якому саме український університет – Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника – виступає як грантоотримувач і координатор проекту. До проекту також залучені інші українські організації та університети з Кіпру, Іспанії та Польщі. Команда проекту працюватиме над модернізацією педагогічної вищої освіти та інноваційних інструментів навчання і викладання.

Інші 7проектів координуватимуть університети  країн-членів Програми Еразмус+, серед яких Німеччина, Італія, Румунія, Естонія, Іспанія, Словенія, а партнерами виступатимуть ВНЗ з Австрії, Бельгії, Болгарії, Кіпру, Естонії, Франції, Німеччини, Італії, Латвії, Литви, Нідерландів, Польщі, Румунії, Словенії, Іспанії, Швеції, Великобританії, Вірменії, Грузії, Ізраїлю, Казахстану, Молдови, Монголії, Узбекистану, В'єтнаму.

Серед партнерів-переможців з України є Міністерство освіти і науки України, Національне агентство з забезпечення якості вищої освіти, ДУ «НМЦ «Агроосвіта» та інші організації.


Поділіться з друзями:   

Останні новини