Лілія Гриневич: Новий Закон «Про освіту» має бути проголосований до Дня вчителя

Текст нового Закону «Про освіту» повністю готовий до розгляду у другому читанні. Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Крістіан-Леоном Цурканом.


«За моєю інформацією, новий Закон «Про освіту» має бути проголосований у парламенті до Дня вчителя – професійного свята наших педагогів. Його мали розглянути раніше – в останній тиждень попередньої сесії, але у депутатів не вистачило часу. До другого читання депутатами було подано понад тисячі поправок, але вони повністю були опрацьовані, і щодо них було досягнуто згоди», - розповіла Лілія Гриневич, - передає прес-служба Міносвіти.

Закон «Про освіту» є базовим у  законодавчому забезпеченні освіти. Його ухвалення розблокує оновлення законів “Про середню освіту” та “Про професійну освіту”, а також створення закону “Про національну систему кваліфікацій”.

Затримки у прийнятті Закону «Про освіту» гальмують проведення системної реформи у сфері освіти. Раніше Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич зауважувала, що законопроект обов’язково має бути проголосований  на початку 7 сесії Верховної Ради, адже важливо, щоб гроші на реалізацію реформи було закладено в бюджет на 2018 рік.


Поділіться з друзями:   

Останні новини