Керівництво Оксфорда визнає, що рівень університету падає через недостатнє фінансування

Оксфордський університет стрімко втрачає позиції через брак фінансування, сказав проректор університету Ендрю Гамільтон в щорічній промові, пише Telegraph.


«Важко не погодитися з очевидним: якщо відставання у фінансуванні не буде зменшено, британське вища освіта буде все менше витримувати конкуренцію з іноземним», - сказав Гамільтон.

Університети по всій Великобританії вже помітно відстають від вищих навчальних закладів США, Китаю та Індії, які краще фінансуються. Обсяг фінансування британських університетів «набагато нижче середньосвітового рівня», що «м'яко кажучи, розчаровує», сказав професор Гамільтон.

Уряд Великобританії урізав більшу частину прямого державного фінансування університету, зокрема, що проводяться ним досліджень, через що в університеті останнім часом стало менше видатних студентів. З цієї ж причини молоді вчені відмовляються працювати в Оксфорді. Скоротивши фінансування, влада дозволила збільшити плату за навчання в Оксфорді до ? 9 тисяч.

Крім того, положенню Оксфорда загрожують посилені правила видачі віз, через які іноземні вчені не можуть приєднатися до досліджень університету


Поділіться з друзями:   

Останні новини