ЮНЕСКО: У світі спостерігається брак двох мільйонів вчителів

У світі спостерігається нестача двох міліонів вчителів. Такі дані поширив у зв'язку з проведеним сьогодні Всесвітнім днем ??вчителя Статистичний інститут ЮНЕСКО.


У країнах Африки, розташованих на південь від Сахари, ця проблема відчувається найбільш гостро - там не вистачає майже 1120000 викладачів.

"Однак потреба в додаткових вчителів відчувається не тільки в країнах, що розвиваються, - підкреслюють експерти ЮНЕСКО. - Сьогодні США, Іспанія, Ірландія, Італія і Швеція також входять в список 112 країн, що не надто необхідним числом викладачів".

Умови праці вчителів-жінок, їх заробітна плата і положення в суспільстві продовжують погіршуватися, констатували в Організації ООН з питань освіти, науки і культури.

"Якщо ми хочемо забезпечити рівні можливості нашим дітям, хлопчикам і дівчаткам, щоб вони змогли повною мірою реалізувати себе надалі і скористатися своїми правами, нам необхідно розробити таку політику, яка дозволить створити умови для роботи викладачами жінок і чоловіків, здатних вести навчання в атмосфері дотримання рівності статей ", - йдеться в посланні генерального директора ЮНЕСКО Ірини Боковий.

У зв'язку з Всесвітнім днем ??вчителя у штаб-квартирі організації сьогодні буде проведений симпозіум з проблеми рівності статей в школах, відбудеться презентація нової публікації "Жінки і професія вчителя".

Всесвітній день вчителя проводиться з 5 жовтня 1994 року - в цей день була прийнята рекомендація ЮНЕСКО і Міжнародної організації праці про становище вчителів. У ній порушуються питання, пов'язані з політики в галузі освіти, навчальним програмам, підготовці вчителів, умов їх праці.


Поділіться з друзями:   

Останні новини