Батьки обирають школи, які підвищують шанс вступити до закордонного вишу, - Ігор Лікарчук

Екс-директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук завжди дуже різко й категорично виступав проти рейтингування шкіл за результатами ЗНО.


На його думку це є абсурдом та свідченням елементарної фахової безграмотності тих, хто це робить.

"Підвозячи до столиці одного чоловіка, у якого син цього року закінчує школу, дізнався, що існує в напівофіційному статусі інший рейтинг: за кількістю випускників шкіл, котрі стали студентами університетів у Польщі, Чехії, інших країнах далекого й близького зарубіжжя. Цікавий і промовистий досвід. Хоч для сприйняття та усвідомлення - не дуже простий. Бо, з одного боку, то добре, коли молода людина має можливість подібного вибору. Іще зовсім недавно (про радянські часи навіть мова не йде) - про подібні можливості лише мріяли. А з іншого - то є оцінка українській системі вищої освіти. Дуже погана оцінка", - наголосив він.

"За часів СРСР в українських університетах навчалося закордонних студентів стільки, як зараз українських у польських... А щодо рейтингів, то це як у приказці: чим би дитя не тішилося. Подібний рейтинг має таку ж цінність, як і рейтинг за результатами ЗНО", - підсумував Ігор Лікарчук.


Поділіться з друзями:   

Останні новини