Шестикурсники ЗДМУ підтвердили знання з електрокардіографії

У Запорізькому державному медичному університеті за графіком проводяться ректорські контрольні роботи з ЕКГ для студентів 6 курсу спеціальностей «Лікувальна справа», «Педіатрія». Усього їх складе майже 600 майбутніх лікарів.


Випробування проходить у вигляді комп’ютерного тестування, з метою отримання об’єктивного документального підтвердження рівня знань студентів випускних курсів при підготовці до державної підсумкової атестації. Відповідально ставлячись до якості підготовки фахівців медичної галузі, викладачі, професори, доценти університету хочуть бачити, наскільки готові випускники навчального закладу до самостійної роботи, чи опанували вони необхідними теоретичними й практичними навичками, зокрема, такою лікарською «абеткою», якою є електрокардіографічне дослідження.

Випускники працюють за графіком у комп’ютерних класах університету. Одна з груп шестикурсників писала ректорську контрольну роботу у комп’ютерному класі наукової бібліотеки. З нею працював викладач кафедри госпітальної хірургії ЗДМУ Сергій Матвєєв. «Ректорська контрольна робота полягає в тому, що студенти мають продемонструвати, наскільки засвоїли методи електрокардіографії, - зазначив Сергій Олександрович. – Це дуже важливий метод діагностики патології серця, і його досконале знання просто необхідне кожному лікареві, приблизно, як таблиця множення. За допомогою ЕКГ можна виявити такі грізні ускладнення, як гострий інфаркт міокарда, тромбоемболія легеневої артерії, порушення ритму серця або хронічні патології. Тому для майбутнього лікаря потрібно відмінно володіти навичками ЕКГ.

Електрокардіографію студенти опановують упродовж усього періоду навчання в університеті, починаючи з предмету біофізика, де знайомляться з природою електричних імпульсів. Далі триває ґрунтовне пізнання на кафедрах внутрішніх хвороб, факультетської терапії, госпітальної терапії, на заняттях з функціональної діагностики,а також з надання невідкладної допомоги тощо.

Ректорська контрольна робота містить, зокрема, тести з конкретною клінічною картинкою електрокардіограми, яку студент має проаналізувати, «розшифрувати», і з переліку відповідей на конкретне клінічне завдання обрати правильну. Залежно від балів, кожен отримає відповідну оцінку. Сподіваюсь, усі наші випускники продемонструють гарні результати».


Поділіться з друзями:   

Останні новини