Щодо реалізації положень статті 39 Закону України «Про вищу освіту»

На численні запитання щодо порядку оголошення конкурсу,  на виконання статті 39 Закону України «Про вищу освіту» Міністерство освіти і науки, молоді та спорту інформує.


Відповідно до  підпункту 11 частини першої статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» Міністерство, як суб'єкт владних повноважень, зобов’язано подати інформацію про порядок та умови проходження конкурсу на заміщення вакантних посад, що кореспондується з положеннями абзацу третього частини першої статті 39 Закону України «Про вищу освіту», якими законотворець наділяє власника вищого навчального закладу ІІІ-IV рівня акредитації  повноваженнями щодо оголошення конкурсу на заміщення посади ректора навчального закладу.

Власник приймає пропозиції щодо претендентів на посаду керівника ВНЗ та вносить кандидатури претендентів до вищого колегіального органу громадського самоврядування вищого навчального закладу для голосування.

Саме вищий колегіальний орган (представники трудового колективу та студентського самоврядування ВНЗ) обирає та  рекомендує власнику претендента на посаду нового керівника.


Поділіться з друзями:   

Останні новини