М.Луцький: Від впровадження Болонського процесу Україна не виграла

Нинішня система освіти не примушує студента думати. Таку думку в ефірі українського радіо висловив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максим Луцький.


"Сьогодні немає потреби змушувати студента думати. Він зможе завчити, прийти і як у тестуванні  - плюс, мінус, плюс, мінус… Це є примітивізація", - зауважив М.Луцький.

За його словами, від впровадження Болонського процесу Україна не виграла, повідомляє УНН.

"Ми бачимо якість (знань - Ред.) студентів, які вступають (до ВНЗ - Ред.), винятково за результатами тестувань, ми бачимо результати цього - у школах діти в останні два роки припинили навчатися, а лише займалися "натаскуванням" на тестування", - зазначив депутат.

У цьому контексті він підтримує рішення Міністерства освіти і науки, молоді та спорту про врахування балів шкільного атестату при вступі до вишу.

"Це повернення дитині необхідності всебічно розвиватися", - резюмував М.Луцький.

Нагадаємо, Болонський процес - процес структурного реформування національних систем вищої освіти країн Європи, зміни освітніх програм і потрібних інституційних перетворень у вищих навчальних закладах Європи. Його метою є створення до 2010 року європейського наукового та освітнього простору задля підвищення спроможності випускників вищих навчальних закладів до працевлаштування, поліпшення мобільності громадян на європейському ринку праці, підняття конкурентоспроможності європейської вищої школи.


Поділіться з друзями:   

Останні новини