Україна презентувала систему вищої освіти на міжнародній виставці "A2 Fall Kazakhstan Fair" у Казахстані

Презентація проекту "Education in Ukraine", успішно пройшла в рамках міжнародної освітньої виставки "A2 Fall Kazakhstan Fair", в Астані та Алмати, в кінці вересня.


Однією з особливостей даного проекту є унікальна можливість отримати безкоштовну вищу освіту в провідних ВНЗ України казахстанським школярам.

Україна вже другий рік поспіль представляє стенд з інформаційними матеріалами про систему вищої освіти України , українських університетах і можливостях, які вони відкривають для іноземних студентів. Презентація була організована в рамках проекту "Education in Ukraine", який реалізується на замовлення ДП «Інформаційно -іміджевий центр» Міністерства освіти і науки України.

Найбільший інтерес на українському національному стенді спостерігався до таких сфер науки, як медицина, технічні спеціальності та інформаційні технології. Відвідувачам виставки була надана можливість поспілкуватися з представниками Українського державного центру міжнародної освіти, а також українських університетів і запитати про все, що їх цікавить стосовно вищої освіти в Україні. Свої популярні напрямки представили Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара та Сумський державний університет.

Як зазначив Консул України в Республіці Казахстан Сергій Олександрович Бобошко, цього року виставка пройшла на високому рівні , кількість людей значно зросла, а інтерес до української освіти підвищився. Також своїми враженнями про виставку поділився віце-консул Роман Іванович Коружинець: «Потрібно продовжувати обов'язково заявляти про себе. Заявляти не тільки про рівень освіти, а й про цікаве життя в Україні. Батьки розглядають якість освіти і вартість, а студенти дивляться на комфорт. Тому важливо, щоб вони розуміли, що в Україні жити зручно і красиво».

Професор кафедри технології виробництва фізико-технічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Анатолій Федорович Санін повідомив, що учасники "A2 Fall Kazakhstan Fair " ознайомилися не лише з технологіями організації освітніх виставок, а й, головне, з сучасними технологіями просування освітнього продукту. «Важливо було навіть просто побачити, яку увагу приділяють своєму просуванню провідні вузи світу, що входять в першу десятку рейтингів», - підкреслив він.

Доступність вищої освіти в Україні дає можливість студентам з Казахстану отримати якісну освіту європейського рівня. Презентація проекту «Education in Ukraine» дала цьому підтвердження і надала можливість відвідувачам виставки отримати максимально необхідну інформацію. Всі перспективи відкриті, вибір залишається за молодим поколінням .

Проект реалізується компанією Euromedia на замовлення ДП «Інформаційно -іміджевий центр» Міністерства освіти і науки України у сприянні з Міністерством освіти і науки Республіки Казахстан за підтримки РГТ «Єдина дитячо -юнацької організації« Жас Улан».

Фото:

 


Поділіться з друзями:   

Останні новини