Костянтин Грищенко: Освіта і наука - розвивається. Позитивні результати є

Віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко на брифінгу у Кабінеті Міністрів назвав основні здобутки у галузі освіти і науки у 2013 році.


Він зокрема, відзначив, що цьогоріч «вступна кампанія пройшла спокійно, прогнозовано, як ніколи раніше», повідомляє прес-служба Віце-прем’єр-міністра.

Костянтин Грищенко наголосив, що протягом 2013 року було докладено значних зусиль у сфері освіти з метою впровадження нових стандартів навчання, підвищення ролі інформаційних технологій в освіті, удосконалення підготовки педагогічних кадрів та  системи викладання іноземних мов.

Серед змін, які торкнулися загальної середньої освіти, Віце-прем’єр-міністр виокремиввпровадження інформаційних технологій в освіті, починаючи з 2 та 5 класів; вивчення іноземних мов учнями в початкових класах; здійснення модернізації спортивних майданчиків загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів.

Окрім того, Костянтин Грищенко зупинився на позитивних зрушеннях у питанні дошкільної освіти, зокрема відкритті дошкільних закладів та створенні додаткових місць у садочках. «Принципова позиція Президента та Уряду щодо розширення дошкільних  навчальних  закладів дає вже результати», - наголосив він, повідомивши, що у цьому році засновано Міжвідомчу раду з питань розвитку дошкільної освіти.

За словами Віце-прем’єр-міністра, важливим 2013 рік став і для української науки.

Костянтин Грищенко нагадав, що у жовтні 2013 р. підписав від імені Уряду Угоду між Україною та Європейською організацією ядерних досліджень (ЦЕРН) щодо надання нашій державі статусу асоційованого члена в цій організації. «У цей центр запрошують тільки ті країни, де високий рівень фундаментальної науки вже має сталу репутацію. І саме там працюють наші вчені, які користуються високою повагою», - зауважив він.


Поділіться з друзями:   

Останні новини