В Полтавському університеті говорили про виховання духовності в молоді

В Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка пройшов Всеукраїнський науково-практичний семінар «Сучасні технології навчання курсів духовно-морального спрямування в освітніх закладах».


Педагоги, духовенство, представники влади та студенти досліджували культурологічні та етичні цінності у вихованні молодого покоління.

Як розповів митрополит Полтавський та Миргородський Филип, в Міністерстві освіти України зацікавлені в подальшій розробці навчальних курсів навчання основ світської та християнської етики, культурологічної бази та життєвих цінностей.

– Найкраща інвестиція для будь-якої влади – це молодь, – сказала секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач. – Отримати не лише висококваліфікованого спеціаліста, а й моральну людину – потреба як держави, суспільства, так і роботодавця. Тому така ініціатива повинна мати подальший розвиток.

Академік Національної академії педагогічних наук Микола Євтух зазначив, що на базі Полтавського національного педагогічного університету було б добре створити базу для навчання педагогів, які будуть першими в освоєнні цих суспільно-важливих дисциплін. Також відзначив велику роль духовенства у створенні дидактичних матеріалів.

Учасники семінару зазначили, що співпраця науковців, Міністерства освіти та духовенства дасть помітні результати у вихованні молодого покоління у релігійному та моральному аспектах.


Поділіться з друзями:   

Останні новини