Комітет з питань науки та освіти розглянув проект Закону України “Про вищу освіту“ № 1187-2 і рекомендував його Верховній Раді України до другого читання

16 травня 2014 року в рамках засідання Комітету з питань науки та освіти відбулось обговорення пропозицій та поправок до законопроекту «Про вищу освіту», підготовленого до другого читання.


Відкриваючи засідання Голова Комітету Лілія Гриневич зазначила:“Вкрай важливо до завершення сесії прийняти Закон України “Про вищу освіту“ в другому читанні. Після прийняття Верховною Радою України законопроекту “Про вищу освіту“ у першому читанні, було створено робочу групу, яка працювала над підготовкою законопроекту до другого читання у парламенті. Народні депутати внесли понад 900 пропозицій та правок до законопроекту, прийнятому у першому читанні. Важливо дотриматись основних ідей, які закладені в проекті Закону – це автономія вузів, повна реалізація права громадян на освіту, зв’язок з ринком праці, розвиток науки в університеті“.

До участі в засіданні Комітету також були запрошені народні депутати України – автори поправок до нової редакції Закону України «Про вищу освіту», представники Міністерства освіти і науки України, інших центральних органів виконавчої влади, представники вищих навчальних закладів, роботодавців, громадських освітянських і студентських організацій.

Комітет з питань науки та освіти рекомендував проект Закону України “Про вищу освіту“  № 1187-2 Верховній Раді  до другого читання.


Поділіться з друзями:   

Останні новини