Україна потребує системних змін в сфері законодавства щодо взаємодії вищої освіти та ринку праці» - Лілія Гриневич

Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич взяла участь у круглому столі «Законодавчі рамки для ефективної співпраці  сфери освіти з ринком праці: чи відкриваються нові можливості законопроектом «Про вищу освіту», який відбувся 18 липня в НТУУ «КПІ».


Виступаючи перед учасниками круглого столу Лілія Гриневич зазначила: - «Україна потребує системних змін в сфері законодавства щодо взаємодії вищої освіти та ринку праці. Закон «Про вищу освіту» відкриває нові можливості для співробітництва  вищої освіти і ринку праці».

Відповідно до Закону роботодавці матимуть можливість впливати на процеси у вищій освіти через участь у колегіальних органах управління. Представники ринку праці будуть входити до Національного агентства забезпечення якості вищої освіти. Це новий колегіальний орган, як опікуватиметься питаннями ліцензійної та акредитаційної експертизи та буде мати великий вплив на регуляторні процеси в системі вищої освіти. У стандартах вищої освіти мають враховуватись вимоги професійних стандартів, якщо такі на даний момент розроблені.

«Але це тільки початок. Зараз ми маємо шанс, щоб об’єднати зусилля і гармонізувати оновлену редакцію Закону «Про систему професійних кваліфікацій» (№ 9625), який повернули на повторне друге читання у ВР та новий Закон «Про освіту», над який вже зараз працює Комітет. Ми маємо вже напрацьований розділ «Освіта і кваліфікації»» - підкреслила голова Комітету.

Круглий стіл проводився в рамках проекту Всеукраїнської громадської організації «Українська Асоціація Маркетингу» «Модернізація освіти для підвищення конкурентоспроможності молоді в отриманні першого робочого місця», який реалізується в партнерстві з Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.


Поділіться з друзями:   

Останні новини