У Національному університеті харчових технологій готуватимуть фахівців із молекулярної гастрономії

Національний університет харчових технологій (НУХТ) завжди був у авангарді новацій, розробляючи і вводячи в обіг новітні програми, інноваційні технології, принципово нові підходи до харчування.


Уважно вивчаючи та впроваджуючи кращий зарубіжний досвід, фахівці навчального закладу, використовують у своїй освітній і науковій діяльності надсучасні тренди, повідомляє прес-служба університету.

Однією із останніх світових новацій, яка вже знайшла широке коло своїх прихильників у всьому світі, є молекулярна гастрономія – підхід до приготування страв на основі знань, які дає фундаментальна наука, що узагальнила різноманітні кулінарні феномени, які з’являлися протягом всієї історії гастрономічного мистецтва, й сучасні інноваційні технології. Цей новий тренд ресторанного бізнесу – новий напрям досліджень, що враховує фізико-хімічні перетворення при приготуванні страв і напоїв. Й, починаючи з 2014 року, фахівців із молекулярної гастрономії та авангардної кухні готуватимуть у Національному університеті харчових технологій. Для цього на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу НУХТ є все необхідне – високопрофесійні фахівці, новітнє лабораторне обладнання, партнерські зв’язки з визнаними спеціалістами-професіоналами цього напрямку, а тепер, відповідно до рішення вченої ради університету, з’явилася й відповідна кафедра.

За кафедрою молекулярної та авангардної гастрономії закріплений статус випускової кафедри з підготовки фахівців з напряму «Харчові технології та інженерія», спеціальностей «Технології харчування» і «Технології в ресторанному господарстві».

Нагадаємо, що в структурі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу НУХТ є ще дві випускові кафедри – готельно-ресторанного бізнесу (за напрямом підготовки «Готельно-ресторанна справа» і спеціальністю «Готельна і ресторанна справа») і кафедра винного та гастрономічного туризму (за напрямом підготовки «Туризм»).

Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини