Прем’єр-міністр України взяв участь у нараді керівників ВНЗ

6 вересня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася нарада керівників ВНЗ з питань імплементації закону України «Про вищу освіту».


Закон вступає в дію 6 вересня сьогоднішнього дня. У нараді взяли участь Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, Міністр освіти і науки Сергій Квіт, голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич, ректор КНУ академік Леонід Губерський, керівники українських вишів та керівники департаментів МОН України. Міністр освіти і науки Сергій Квіт, який взяв на себе роль модератора наради, подякував усім, хто брав участь у розробці Закону: урядовцям, освітянам, студентським організаціям, а також робочій групі під керівництвом ректора НТУУ «КПІ» М. Згуровського, що узагальнила й сформулювала положення Закону.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк наголосив, що закон, над яким спільно працювали урядовці й освітяни близько трьох років, є лише інструментом, що його вищі навчальні заклади мають ефективно застосувати для розвитку конкурентоспроможної, якісної, по-справжньому європейської освіти в Україні. Виші разом із автономією отримують водночас незалежність від органів державної влади і разом з тим величезну відповідальність. Прем’єр зазначив, що новий закон передбачає відповідність вищої освіти сучасним запитам ринку праці, на противагу згубній тенденції вибору освіти за її популярністю.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія Гриневич нагадала: для ухвали демократичного, системного, дійсно інноваційного закону, що починає діяти сьогодні, необхідну кількість голосів у Верховній Раді змогли зібрати лише після Революції гідності. Лілія Михайлівна наголосила на важливості якомога швидшого напрацювання ряду підзаконних актів та імплементації закону вищими навчальними закладами України.

Перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун презентувала новий сайт Імплементація Закону України «Про вищу освіту». Вона підкреслила, що університети після реєстрації на сайті мають можливість зокрема взяти участь у відкритому обговоренні різних положень Закону та підзаконних актів.

Керівники ВНЗ обговорили проблеми та перспективи впровадження вишами положень Закону у життя. У рамках заходу відбувся брифінг для представників засобів масової інформації.






Поділіться з друзями:   

Останні новини