Яценюк виступає за введення курсів дистанційного навчання від світових вузів

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за залучення українських ВНЗ до програм дистанційного навчання, які пропонуються світовими вузами.


Про це Глава Уряду сказав у суботу, 6 вересня, на робочій нараді з керівниками вищих навчальних закладів щодо імплементації Закону України «Про вищу освіту».

Він нагадав, що чотири університети Ліги плюща (Ivy League – асоціація найстаріших університетів США) розпочали широку освітню програму через Інтернет: «У рамках загальної системи освіти нам треба скористатися цим серйозним ресурсом, щоб університети поки що на рівні бажаючих студентів ввели курс навчання, що пропонується Лігою плюща по дистанційному навчанню».

Це, за його словами, дасть можливість студентам отримати нові знання: «Там (У західних університетах. – Ред.) люди по-іншому думають, так склалося. І для того, щоб ми були сильніші і розумніші, нам просто треба як губка вбирати у них знання».

Арсеній Яценюк звернувся до присутніх розглянути питання залучення іноземних спеціалістів до системи вищої освіти України: «Якщо ми сюди запросимо з десяток їхніх викладачів, то ми навчимо десятки тисяч студентів. Як Глава Уряду я готовий знайти гроші, в бюджеті чи ні, щоб запросити сюди декілька десятків з ключової західної професури по тих спеціальностях, які нам потрібні».

Він також зазначив, що Закон «Про вищу освіту» дозволяє визнавати дипломи світових вузів без додаткової сертифікації.

Керівники ВНЗ під час наради підняли питання обслуговування вищих навчальних закладів через державні банківські установи. Арсеній Яценюк зазначив, що перехід на таку систему можливий, відповідно до закону, наступного року, «для того, щоб кошти спецфондів, кошти Державного бюджету, які ви отримуєте по держзамовленню, ви автономно використовували».


Поділіться з друзями:   

Останні новини