Держзамовлення розподілялось по єдиних узагальненних підходах

Дмитро Табачник підкреслив, що вперше за роки незалежності на 100 випускників середньої школи в цьому році чекало 55 місць державного замовлення.


Міністр також розповів про цьогорічний обсяг державного замовлення, який  становив для молодшого спеціаліста – майже 76 тис. місць, бакалавра – майже 106,5 тис. місць., на спеціаліста і магістра визначено з урахуванням обсягу випуску бакалаврів і становить відповідно – 75,2 і майже 43 тис. місць.

Він зауважив, що при розміщенні державного замовлення у вищих навчальних закладах працювали єдині узагальненні підходи, а не особистісні. Наприклад, при суттєвому загальному скороченні державного замовлення для МОНмолодьспорту у порівнянні з 2010 роком майже на 20%, обсяг державного замовлення Київському національному економічного університету імені Вадима Гетьмана - на 32%, Донецькому національному технічному університету - на 36%, Національному університету “Києво-Могилянська академія” - на 19%, Львівському національному університету імені Івана Франка скорочено лише на 12,5%, Харківському національному університету імені В.Н. Каразіна – на 21%.


Поділіться з друзями:   

Останні новини