До нового рейтингу QS University Rankings потрапили 6 українських вишів

Перші дві сходинки серед українських вишів у рейтингу займає КНУ імені Тараса Шевченка (35 позиція) та НТУУ "КПІ" (51-60 позиція).


Бен Саутер, керівник дослідницького департаменту в QS, зазначає: "Університети Східної Европи та Центральної Азії починають робити свій все більш значний вклад в міжнародну вищу освіту. Сьогодні вони не просто конкурують на національному або регіональному рівні, а й виходять на міжнародну арену, стимулюючи інновації та просуваючи свої сильні сторони як ніколи раніше. Вони стають все більш привабливими для студентів. QS представляє свій перший рейтинг, присвячений цьому регіону. Наша мета — забезпечити університети платформою, що дозволить їм показати себе з найкращого боку, а студентів — новим інструментом для порівняння університетів".

Для того, щоб скласти «пілотну версію» першої сотні, QS дослідив 368 університетів, 255 з яких ніколи раніше не потрапляли до рейтингів організації, 18 з них потрапили до Топ-100.

Новий рейтинг університетів охоплює 30 країн: Албанія, Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чеська Республіка, Естонія, Угорщина, Грузія, Казахстан, Косово, Киргизька Республіка, Латвія, Литва, Македонія, Молдова, Чорногорія, Польща, Румунія, Росія, Сербія, Словаччина, Словенія, Таджикистан, Туркменістан, Туреччина, Узбекистан, Україна.


Поділіться з друзями:   

Останні новини