Студенти-бюджетники, що недовчилися зможуть безкоштовно продовжити навчання

Але студенти повинні будуть компенсувати в бюджет кошти, витрачені на їх попереднє навчання.


Верховна Рада встановила можливість для студентів вищих навчальних закладів, які навчалися на бюджетній формі і не отримали диплом, повторно навчатися у вузах на бюджетній основі. За прийняття в цілому законопроекту №2672 проголосували 227 депутатів при мінімально необхідних 226.

Законом передбачено, що громадяни, котрі не завершили навчання за кошти державного або місцевого бюджету за певною мірою освіти (бакалаврат, магістратура), мають право повторно безкоштовно здобувати вищу освіту в державних і комунальних вузах на ту ж ступінь освіти.

При цьому такі студенти повинні будуть компенсувати в бюджет кошти, витрачені на їх попереднє навчання.

Крім того, закон передбачає, що до 1 січня 2016 року розміщення державного замовлення для підготовки фахівців ступеня бакалавра (магістра та спеціаліста медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) здійснюється до початку вступної кампанії у ВНЗ незалежно від форми власності з урахуванням показників розміщення державного замовлення в минулому році в розрізі навчальних закладів за відповідними спеціальностями та середнього показника конкурсного бала зарахованих абітурієнтів за останні три роки, а також пропозицій вузів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини